Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Εγκαινιάζεται το νέο σχολείο στην Άλλη Μεριά

Το νεόδμητο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη. Το έργο, συνολικής δαπάνης 852.055,82€ (προϋπολογισμός μελέτης 1.819.160,00€), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Κ. Τσολής Α.Ε.», ενώ η μελέτη είχε συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.  
Το νέο διώροφο διδακτήριο διαθέτει 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινόχρηστους χώρους. Στον αύλειο χώρο έχουν δημιουργηθεί γήπεδα αθλοπαιδιών, μπάσκετ και βόλλεϋ, καθώς και χώροι πρασίνου. Βρίσκεται σε έκταση 4 στρεμμάτων, εντός της οποίας λειτουργεί επίσης σύγχρονο διθέσιο Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός. 
Σημειώνεται ότι μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει συμβολική βράβευση του σχολείου για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που έχει επιδείξει, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο παρακείμενο Νηπιαγωγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: