Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχαριστίες στο Δήμο Βόλου για την επιτυχία της Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συμβολή του Δήμου στην επιτυχία της 7ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2013, απέστειλε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης. Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται στην επιστολή, έχοντας πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και μάλιστα στο Βόλο, μια τόσο λαμπρά επιτυχημένη 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής 2013, η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Βόλου για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία αυτή.
Τονίζεται συγκεκριμένα η στήριξη του Δήμου για την άψογη φιλοξενία των μαθητών και καθηγητών από 36 χώρες του κόσμου, που συμμετείχαν στη διοργάνωση, καθώς επίσης η υποστήριξη σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και η συμβολή του Δήμου Bόλου στην πραγματοποίηση της τελετής έναρξης.  
Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος είναι βαθιά ικανοποιημένη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, διότι αφενός μεν η 10μελής εκπροσώπησή της, σχεδόν σύσσωμη, ανέβηκε στο βάθρο της επιτυχίας (1 αργυρό μετάλλιο, 4 χάλκινα και 4 έπαινοι), αφετέρου δε διότι προσέφερε στην Ολυμπιάδα τον ύμνο της, που συνέθεσε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου κ.Βασίλειος Τασούδης και έγινε ομόφωνα δεκτός από την κυρίαρχη Γενική Συνέλευση των αρχηγών των διεθνών αποστολών. 
Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος κ.Λουκάς Ζαχείλας - επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Γραμματέας κ.Κων/νος Μαυρομμάτης – μαθηματικός, πρώην λυκειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: