Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αντιπροσωπεία της γαλλικής πόλης Tourtour στον Δήμαρχο Βόλου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη είχε σήμερα αντιπροσωπεία της γαλλικής πόλης Tourtour, αδελφοποιημένης με την Πορταριά, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Tourtour και επίτιμο Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης κ.Jean Laine. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο τέως Δήμαρχος Πορταριάς, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του σημερινού Δήμου Βόλου, κ.Βασίλης Κοντορίζος, ο οποίος είχε υπογράψει μαζί με τον κ.Laine, το 1997, το Σύμφωνο Αδελφοποίησης.
Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στο γραφείο του ο κ.Σκοτινιώτης εξήγησε ότι η Πορταριά ανήκει πλέον οργανικά στον ενιαίο Δήμο Βόλου, τον 6ο σε πληθυσμό Δήμο της Ελλάδας, και αποτελεί την τουριστική βιτρίνα και την «εμπροσθοφυλακή» του Δήμου στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον Δήμο Βόλο και γενικότερα για τον τόπο. Ο ενιαίος Δήμος Βόλου, όπως είπε ο Δήμαρχος, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξωστρέφεια και τις διεθνείς σχέσεις και, στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει να διατηρήσει ζωντανές όλες τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει οι συνενωθέντες ΟΤΑ με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι υπάρχουν αντίστοιχες σχέσεις αδελφοποίησης του Δήμου Βόλου με άλλες δυο γαλλικές πόλεις, με το Λεμάν (αδελφοποιημένη με τον τέως Δήμο Βόλου) και με τη Varaignes (αδελφοποιημένη με την τέως Κοινότητα Μακρινίτσας).
«Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις αδελφοποιημένες πόλεις», στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Με τη σειρά του ο πρώην Δήμαρχος της γαλλικής πόλης, κ.Laine, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συνέχεια και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας της Tourtour με την Πορταριά και γενικότερα με το Δήμο Βόλου, προς όφελος των δυο πλευρών. Σημειώνεται ότι η πόλη Tourtour βρίσκεται στην περιοχή Var της Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης η κ. Annie Pianetti, Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης, ο κ.Genevieve Gimino και η κ.Serge Pericat, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Επιτροπής αντίστοιχα.
Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς-Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γ.Γκουντέλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης Δήμου Βόλου κ.Απ.Φοινικόπουλος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς κ.Δημήτρης Βλαχούτσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: