Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απόφαση για παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται σ’ αυτό, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου και η ΚΕΔΕ, είχαν αναδείξει από την αρχή του έτους ως κορυφαίο αίτημα τη συνέχιση του προγράμματος και άσκησαν επίμονες πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση για διακοπή του. Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι «δίνεται μεν μια προσωρινή λύση, ωστόσο παραμένει η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί την πιο επιτυχημένη κοινωνική δομή που ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι και θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα η διακοπή του, ειδικά αυτή τη ζοφερή περίοδο κατά την οποία καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από τους Δήμους για τη στήριξη πρωτίστως εκείνων των στρωμάτων της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση». Επανέλαβε μάλιστα ότι, ενώ η χρηματοδότηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι για 277 επωφελούμενους του προγράμματος, εξυπηρετούνται επιπλέον 600 άτομα, με αποτέλεσμα συνολικά οι επωφελούμενοι να φθάνουν τα 877 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις είχε παραταθεί η διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από τη λήξη της συγχρηματοδότησής του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έως 31.3.2013, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα που το υλοποιούν, με σκοπό να συνεχιστεί αδιάλειπτα η παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος, έως την ανάπτυξη του προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Όμως, επειδή εξακολουθεί να υφίσταται πιεστική η ανάγκη παροχής των υπηρεσιών του υφιστάμενου προγράμματος, αποφασίστηκε νέα παράταση για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων του προσωπικού. Η ισχύς της παράτασης ορίστηκε από 31.3.2013 έως 30.9.2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: