Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου για το β΄εξάμηνο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση μουσικής και μουσικών οργάνων σε τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, για το β΄ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2012 – 2013, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και λειτουργίας των υποδομών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου. Ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στα τμήματα που ξεκινούν τώρα, δηλαδή με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης εκπαιδευτικών, μετά την άρση των δυσκολιών που είχαν προκύψει λόγω εφαρμογής νέων διατάξεων για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Έτσι, λειτουργούν και πάλι με την έναρξη του δεύτερου εξαμήνου τμήματα που για τους προαναφερόμενους λόγους δεν είχαν λειτουργήσει πέρυσι. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν τμήματα πιάνου, κιθάρας και τμήματα παραδοσιακής μουσικής για σαντούρι, παραδοσιακό βιολί και κρουστά καθώς και ερασιτεχνικό τμήμα ακκορντεόν. Ξεκινούν επίσης νέα τμήματα βιολιού, βίολας και βιολεντσέλου, φλάουτου και κρουστών καθώς και τμήματα Θεωρητικών και Μουσικής Προπαιδείας που ενεργοποιούνται και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.   
Επίσης, ξεκινούν τμήματα Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας για παιδιά αλλά και ενήλικες καθώς και τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, ενώ θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σεμινάρια αυτοσχεδιαζόμενης τζάζ μουσικής παράλληλα με τα τμήματα τζαζ και ροκ μουσικής.
Τέλος, αξίζει να υπογραμμισθεί το ενδιαφέρον των σπουδαστών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Σημειώνεται ότι η  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων επαναλειτουργεί και δέχεται σπουδαστές μουσικών οργάνων από όλα τα Ωδεία και τις Σχολές Μουσικής της περιοχής.
Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1 - τηλέφωνο 24210 39594.

Δεν υπάρχουν σχόλια: