Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Κατάληψη» μαθητών στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου

«Κατάληψη» στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα 17 μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. «Είμαστε από το  4ο Δημοτικό και φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του Σχολείου μας», συστήθηκαν τα παιδιά στον Δήμαρχο και τον «ανέκριναν» για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του σχολείου τους αλλά και ζητήματα της γειτονιάς τους.
Απαντώντας στις ερωτήσεις τους, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει και υλοποιεί πρωτοβουλίες για όλα αυτά τα ζητήματα, ωστόσο εξήγησε ότι καμία παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου δεν μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αν δεν συμβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η Δημοτική Αρχή επιζητά τις παρατηρήσεις των συμπολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και των παιδιών, προτρέποντας τους μικρούς μαθητές, ό,τι «στραβό» διαπιστώνουν στην πόλη, να το επισημαίνουν.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τη δασκάλα της τάξης τους Ευαγγελία Ρούσσου και ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις, χαρακτικών του Τάσσου και φωτογραφίας του Στ. Στρουρνάρα, που φιλοξενούνται στους χώρους του Δημαρχείου.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στεγάζεται στο ίδιο κτήριο που κτίστηκε το 1913 και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια. Με πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας θα προετοιμαστεί, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, ειδικό επετειακό αφιέρωμα στην 100χρονη διαδρομή του σχολείου από την ίδρυσή  του, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα σε ανοικτή εκδήλωση σε κεντρική αίθουσα της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: