Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στο Βόλο από αύριο οι προκριματικοί αγώνες βόλεϊ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων

Ανοίγει αύριο στο Βόλο η αυλαία των Προκριματικών αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων, στους οποίους συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες έξι χωρών και συγκεκριμένα της Ελλάδας, της Δανίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Γαλλίας. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας ως τις 7 Ιανουαρίου και καλούνται όλοι οι Βολιώτες να «αγκαλιάσουν» τη διοργάνωση που αποτελεί ένα ακόμη κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη του Βόλου.
Σημειώνεται ότι το τουρνουά διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ. 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο Βόλος έχει πλέον καθιερωθεί ως πόλη των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, γεγονός που δικαιώνει την επιλογή για στήριξη του αθλητικού τουρισμού. Ευχαρίστησε την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που εμπιστεύτηκαν το Βόλο και τις υποδομές του για τους προκριματικούς αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπως επίσης τα στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τους εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους στην προετοιμασία της διοργάνωσης. «Είναι βέβαιο πως οι Εθνικές ομάδες κορασίδων των έξι χωρών  που θα αναμετρηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου στο πλαίσιο του σπουδαίου αυτού πρωταθλήματος, θα χαρίσουν στους συμπολίτες μας και ευρύτερα στους φίλους της πετοσφαίρισης μεγάλες συγκινήσεις. Η πετοσφαίριση, άλλωστε, είναι ένα δημοφιλές άθλημα, που στην πόλη μας έχει πολλούς φίλους», κατέληξε ο κ.Σκοτινιώτης. 
Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιάννης Στουραϊτης, επισήμανε ότι ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή Βόλου συνεργάζεται με τις αθλητικές Ομοσπονδίες αποτελεί μοντέλο για να κινηθεί και ν’ αναπτυχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Philip Breben ανέφερε ότι όταν κατατέθηκε η αίτηση για την διοργάνωση στο Βόλο, «δεν γνωρίζαμε τίποτα για την πόλη και τις δυνατότητές της, αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε τις δυνατότητές της και την παράδοση σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και συναινέσαμε». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης επισήμανε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη διοργάνωση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Ο Δημ. Φλώρος, προπονητής της ελληνικής ομάδας ανέφερε ότι αυτή συστάθηκε το καλοκαίρι και από τότε έκανε μια καλή προετοιμασία, γεγονός που θα επιτρέψει στις νεαρές αθλήτριες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τέλος η αρχηγός της ελληνικής ομάδας Όλγα Στράντζαλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα θ’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προσδοκίες όλων και θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. 
Οι αγώνες ξεκινούν αύριο Πέμπτη στις 3:30 το μεσημέρι με την αναμέτρηση των ομάδων της Γαλλίας και της Φινλανδίας, ενώ στις έξι το απόγευμα θα ακολουθήσει ο αγώνας μεταξύ Δανίας-Ελλάδας και στις 8:30 μ.μ. ο αγώνας Αζερμπαίτζάν-Ισπανίας. Οι αγώνες του τουρνουά θα μεταδοθούν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος και μέσω του ΟΤΕ T.V. πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: