Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σημειακές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου

Συνεχίζονται εντατικά και οργανωμένα οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, ως σημαντικού παράγοντα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πέραν της καθημερινής συντήρησης των χώρων πρασίνου, η υπηρεσία προχώρησε την τελευταία εβδομάδα σε συγκεκριμένες εργασίες για την αντιμετώπιση ειδικότερων προβλημάτων που σε επιλεγμένα σημεία.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν εργασίες για τον καθαρισμό (κλάδεμα δέντρων – κοπή χόρτων) του ποταμού Αναύρου, όπως και της κοίτης του ποταμού Κραυσίδωνα, από την οδό Λαρίσης έως τις γραμμές του ΟΣΕ, που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Συνεργεία της υπηρεσίας προχώρησαν στο κλάδεμα 30 δέντρων (2η επέμβαση) στον λόφο της Γορίτσας, που είχαν προσβληθεί από ασθένεια, καθ’ υπόδειξη του Δασαρχείου Βόλου. Επίσης έγινε ράντισμα με βιολογικό φάρμακο σε όλη την έκταση του πάρκου Αναύρου για μελιτούρες, ενώ ραντίστηκαν δύο φορές και τα δέντρα (καραγάτσια) που υπάρχουν στο πάρκο για τον κίνδυνο εμφάνισης κάμπιας.
Οι παρεμβάσεις κοπής χόρτων συνεχίστηκαν σε πεζοδρόμια της πόλης του Βόλου και περιφερειακά, στις περιοχές Πορταριά, Κατηχώρι, Μακρινίτσα, όπως και περιμετρικά των Φυλακών. Έγινε κλάδεμα μεγάλων επικίνδυνων δέντρων στην πλατεία Άνω Λεχωνίων με ανυψωτικό μηχάνημα και ακολούθησε αποκομιδή των κλαδιών με πρέσα της υπηρεσίας, ενώ κλαδεύτηκαν επίσης επικίνδυνα πεύκα στον Γυμναστικό Όμιλο Βόλου, όπου έγινε και κοπή των χόρτων εσωτερικά. Σημειώνεται ότι συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου συνεχίζει καθημερινά τις εργασίες κλαδέματος σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου αντιμετωπίζοντας αιτήματα πολιτών, με τη βοήθεια και ανυψωτικού μηχανήματος για τις περιπτώσεις μεγάλων και ψηλών δέντρων.
Ιδιαίτερη παρέμβαση σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ και του Κέντρου Βαρέων Αθλημάτων, όπου λόγω εκδηλώσεων έγιναν εργασίες κοπής των χόρτων, ενώ στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου έγινε κλάδεμα όλων των δέντρων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο παραλιακό μέτωπο της Κριθαριάς (Αλμυρίκια – Τζιτζιφιές) και κοπή των χόρτων στο γήπεδο των Μικροθηβών, ενώ παράλληλα έγιναν εργασίες για τη λίπανση των γηπέδων Μαγνησιακού και Διμηνίου.
Όσον αφορά την περιοχή της Νέας Ιωνίας, σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο φύτευσης της Πλατείας Ευαγγελιστρίας (φυτά και έτοιμος χλοοτάπητας), και είναι σε εξέλιξη τα έργα φύτευσης στις πλατείες Νέου Δέλτα και Ξηροκάμπου. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για το κλάδεμα και την κοπή χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου (Ξενώνας Αθλητών – Τένις – Κολυμβητήριο κ.λ.π.).



Δεν υπάρχουν σχόλια: