Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Βόλου υποδέχθηκε τους επιβάτες των πρώτων πτήσεων

Με δυο πτήσεις της εταιρείας Ryanair, από το Μπέργκαμο της Ιταλίας και τη Φραγκφούρτη, ξεκίνησαν την Κυριακή 26 Μαρτίου οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για το 2012, που σηματοδοτούν ουσιαστικά και την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Εκ μέρους του Δήμου Βόλου υποδέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες της σεζόν ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα.
Κατά την τελετή υποδοχής, στους επιβάτες των πτήσεων μοιράστηκαν γλυκίσματα από τους Συνεταιρισμούς Γυναικών Πορταριάς και Ιωλκού, ενώ το χορευτικό συγκρότημα Νέας Αγχιάλου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που έχουν συμπεριλάβει το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου στους προορισμούς τους, θα συνεχιστούν έως και τον Οκτώβριο, συνδέοντας τη Μαγνησία και ευρύτερα την κεντρική Ελλάδα με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο, η Νυρεμβέργη, το Αμβούργο, η Βιέννη, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Πράγα, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες και η Γενεύη.
«Το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου – Βόλου αναδεικνύεται σ’ έναν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο της κεντρικής Ελλάδας», τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα με αφορμή την έναρξη των φετινών πτήσεων και πρόσθεσε: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι να ενισχυθεί η λειτουργία του αεροδρομίου με νέες πτήσεις, στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί σε νέες τουριστικές αγορές, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και η Κύπρος. Μέσα από στοχευμένες προωθητικές δράσεις και σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, προβάλλουμε δυναμικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και του Πηλίου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αεροδρομίου, στις χώρες με τις οποίες υπάρχει ήδη αεροπορική σύνδεση και ταυτόχρονα επιδιώκουμε να εγκαινιάσουμε νέες συνδέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: