Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συντήρηση των δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Μία ακόμη εργολαβία συντήρησης και αποκατάστασης οδών, αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για εκτεταμένα έργα οδοποιίας στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων. Για τη Δημοτική Ενότητας Ιωλκού η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 46.500 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί επίσης με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011), σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αλ. Καμπύλης και ΣΙΑ Ο.Ε.».
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών, όπως και επισκευή – ανακατασκευή λιθόστρωτων και λιθοδομών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).
Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ξεκινήσει αντίστοιχες εργολαβίες στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, ύψους 275.000€, στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, ύψους 45.000 ευρώ και στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς και Μακρινίτσας, ύψους 49.000€ και 24.250€ αντίστοιχα και στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου ύψους 48.000€.





Δεν υπάρχουν σχόλια: