Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα

Την επιθυμία της Πρεσβείας της Ινδονησίας να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με την περιοχή του Βόλου στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων, μετέφερε σήμερα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Benny Bahahadewa, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον διπλωματικό ακόλουθο κ. Alex Rudini Sulaiman.
Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νατάσα Οικονόμου. Σημειώνεται ότι η Ινδονησία είναι η τέταρτη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, με 237.641.326 κατοίκους.
Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον κ. Bahahadewa για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, αλλά και για τη σύγχρονη παραγωγική φυσιογνωμία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την καθιστούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, και με δεδομένη την εξωστρέφεια που χαρακτήριζε πάντοτε την κοινωνία του Βόλου, η Δημοτική Αρχή προωθεί την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών σχέσεων με άλλες χώρες ως εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη.
Ο Ινδονήσιος Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από δυο μήνες, ανέφερε πως τα στελέχη της Πρεσβείας στην Αθήνα παραμένουν ενθουσιασμένα από τις φυσικές ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση των Βολιωτών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ρεγκάτα 2010», στις οποίες η Ινδονησία συμμετείχε με δικό της σκάφος. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την επιθυμία για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από την ανταλλαγή πολιτιστικών γεγονότων και συνεργασίες σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Ινδονήσιος Πρέσβης για τα τοπικά προϊόντα και κυρίως για το λάδι.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι οι προτάσεις της Πρεσβείας της Ινδονησίας παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και άμεσα οι δυο πλευρές μπορούν να συζητήσουν σε συγκεκριμένη βάση για τις προοπτικές συνεργασίας. Ως μια πρώτη ιδέα συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής καλλιτεχνικών μουσικών και χορευτικών σχημάτων από την Ινδονησία στις διεθνείς καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου». 
Τέλος, ο Πρέσβης της Ινδονησίας εξέφρασε την ελπίδα, η σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: