Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Βόλου: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση πινακίδων αρίθμησης σε οδούς

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αρίθμηση οδών σε περιοχές του ενιαίου Δήμου Βόλου, όπου δεν υπήρχε καθόλου αρίθμηση ή,  αν υπήρχε, ήταν ελλιπής. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να επιλυθούν προβλήματα των δημοτών που αφορούν την παραλαβή της αλληλογραφίας τους και κυρίως λογαριασμών και συντάξεων.
Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Ν.Μόσχος, η υπηρεσία ανταποκρινόμενη στα εύλογα αιτήματα των Τοπικών Συμβουλίων και σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα Ονοματοθεσίας και Αρίθμησης Οδών της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα τη διαδικασία συμπλήρωσης της αρίθμησης σε όλο τον Δήμο Βόλου.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και η τοποθέτηση πινακίδων αρίθμησης στις περιοχές του Δήμου Ιωλκού: Ανωμαλιά, Άγιος Ονούφριος, Ανακασιά, Άνω Βόλος. Ο προγραμματισμός των εργασιών μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπει αρχικά τοποθέτηση πινακίδων στο Διμήνι, που στερείται παντελώς δημοτικής αρίθμησης και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αλληλογραφία των δημοτών. Αμέσως μετά, στη Νέα Αγχίαλο θα συμπληρωθεί η υπάρχουσα ονοματοθεσία οδών, θα γίνει η αρίθμηση των κτιρίων και θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες ονοματοθεσίας, οι οποίες έχουν ήδη παραγγελθεί. Τέλος, στην Αγριά και την Άλλη Μεριά θα γίνει καταγραφή της αρίθμησης για ενημέρωση και επικαιροποίηση του αρχείου της υπηρεσίας. Από τη νέα χρονιά προβλέπεται να ολοκληρωθεί η ονοματοθεσία και η αρίθμηση των κτιρίων και στις λοιπές δημοτικές ενότητες.
Στο μεταξύ, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις βασικές εισόδους των οικισμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας της πόλης στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου. Συνολικά θα αποξηλωθούν 71 πινακίδες και θα τοποθετηθούν 164 νέες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από τη συνένωση των Δήμων ακόμη και σε οικισμούς όπου δεν υπήρχε έως τώρα πληροφοριακή σήμανση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: