Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Βόλο

Στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το κυκλοφοριακό, προχωρεί αποφασιστικά πλέον η νεοσύστατη  Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για την άμβλυνση του προβλήματος στον κεντρικό ιστό της πόλης και να εφαρμοστούν οι αρχές της βιώσιμης κινητικότητας. Ήδη ξεκίνησαν να λειτουργούν τρία συνεργεία κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ένα συνεργείο καθαρισμού του αστικού περιβάλλοντος και του υπάρχοντος εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εκτεταμένων παρεμβάσεων που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες των καθημερινών μετακινήσεων.
Συγκεκριμένα:
• Εκτελούνται διαγραμμίσεις επί του οδοστρώματος για την σήμανση επικινδυνότητας των οδών Κωνσταντά – Γαζή – Γαλλίας – Αλεξάνδρας στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου παρά την κάθετη σήμανση, προκαλούνται συχνά ατυχήματα.
• Ρυθμίζονται θέματα στάθμευσης μοτοποδηλάτων και προστατεύονται με πλαστικούς οριοδείκτες οι θέσεις αυτές από την κατάληψη των αυτοκινήτων (Κουμουνδούρου – Αλεξάνδρας – Μαυροκορδάτου – Γαμβέτα – Ογλ με Ιάσονος).
• Επανακαθορίζονται οι θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ ώστε να ακολουθήσει έλεγχος των δικαιούχων για τις θέσεις αυτές.
• Εκτελείται καθαρισμός όλων των σημάτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αλλά και των ιστών από αφίσες και υλικά στερέωσης που παρέμειναν στους στύλους των φωτιστικών σημάτων της ΔΕΗ κλπ.
• Ξεκίνησε προσπάθεια καθαρισμού των προσόψεων κτιρίων και των κλειστών καταστημάτων από όγκους ανεξέλεγκτης αφσορρύπανσης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας και
• Επανατοποθετούνται κυκλοφοριακές σημάνσεις για την λειτουργία των νέων θέσεων λαϊκών αγορών.
• Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των νέων πληροφοριακών πινακίδων στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου που θα αντικαταστήσουν τις παλιές των πρώην Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: