Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κύπριους τουρίστες έφερε στο Βόλο το κρουαζιερόπλοιο “Orient Queen”

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen» με σημαία Μάλτας, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μύκονος, μεταφέροντας 762 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κύπριους, και 308 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ λίγο αργότερα το Κέντρο κατακλύστηκε από επισκέπτες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για κοντινές διαδρομές.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν εκδρομές σε προορισμούς εκτός Μαγνησίας και όλοι οι επισκέπτες παρέμειναν στο Βόλο. Τρία λεωφορεία αναχώρησαν για τη Μακρινίτσα και την Πορταριά, ενώ όσοι έμειναν πίσω προτίμησαν τις κοντινές παραλίες αλλά και την εμπορική αγορά της πόλης για ψώνια. Σημειώνεται ότι στα λεωφορεία για το ορεινό Πήλιο επιβιβάστηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Louis Cruises από τα κεντρικά γραφεία της Λευκωσίας. 
Η επίσκεψη των Κύπριων τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά της Κύπρου που επιχειρεί ο Δήμος Βόλου,  καθώς και με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2012» που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Λευκωσία.
Το «Orient Queen» είναι το 13ο κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στο λιμάνι του Βόλου κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων αναμένονται άλλα 11 έως τις 9 Νοεμβρίου. Τα 13 κρουαζιερόπλοια έφεραν συνολικά στο Βόλο 7.809 επισκέπτες και 4.405 άτομα πλήρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: