Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» με σημαία Παναμά, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος μεταφέροντας 559 τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Ισραηλινούς, και 316 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ λίγο αργότερα το Κέντρο κατακλύστηκε από επισκέπτες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για κοντινές διαδρομές, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα.
Να σημειωθεί ότι το «Golden Iris» είναι το 11ο κρουαζιερόπλοιο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Από τους 559 επιβάτες που μεταφέρει, οι 545 είναι Ισραηλινοί και οι υπόλοιποι από Κολομβία (3), από Βραζιλία (3), από Ρωσία (3), από Ολλανδία (2), από Γερμανία (1), από Καναδά (1) και από Αργεντινή (1).
Η επίσκεψη των Ισραηλινών τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου, κ. Πάνου Σκοτινιώτη, καθώς και την παρουσία του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή επαγγελματιών ξενοδόχων της περιοχής. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα, «ο Δήμος Βόλου συνεχίζει συστηματικά και με σχέδιο τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με νέες αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές, και τη δικτύωση με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα».
Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια επανέλαβε τη σταθερή θέση του Δήμου Βόλου, όπως ομόφωνα έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διασφάλιση του μικτού χαρακτήρα του λιμανιού με ταυτόχρονη ενίσχυση των τουριστικών δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι ο τουρισμός και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν τη μόνη δυναμική προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων υγιών θέσεων εργασίας.
Σημειώνεται ότι με τη θέση αυτή του Δήμου Βόλου συμφωνεί και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο σε σχετική πρότασή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι του Βόλου δεν πρέπει να έχει μία μόνο αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να επενδύσει εξίσου στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, η οποία αποδεδειγμένα φέρνει έσοδα στην πόλη και στην περιοχή, κάτι που φάνηκε με τις 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή χρονιά.
«Ως Δημοτική Αρχή, καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα, με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την περιοχή», επανέλαβε η κ. Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε ότι «ο νόμος 4072/12 που προβλέπει την πλήρη άρση του καμποτάζ, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού παραμένουν παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην υπέρβαση της σημερινής κρίσης».
«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως τοπική κοινωνία για ν’ αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες, για να τους δείξουμε ότι η πόλη και η περιοχή μας, έχουν όλες τις δυνατότητες για να αναπτύξουν το θαλάσσιο τουρισμό», κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου