Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο Βόλος συμμετέχει σε ευρεία ελληνική αποστολή στη Σμύρνη

Ευρεία ελληνική αποστολή στη Σμύρνη, με συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων, φορέων και επιχειρηματιών, οργανώνεται από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη τουριστικών, εμπορικών και άλλων επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης-πρόσκλησης, που απευθύνθηκε και προς το Δήμο Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων, κατά την οποία οι υπεύθυνοι της οργάνωσης ενημέρωσαν αναλυτικά για τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από τις επί μέρους συναντήσεις  που θα οργανωθούν στη Σμύρνη, ανάλογα με το ενδιαφέρον του κάθε φορέα και της κάθε επιχείρησης.
Στόχος είναι η διμερής συνεργασία με υπευθύνους σε θέματα ακτοπλοΐας, κρουαζιέρας, τουριστικών ανταλλαγών, σύνδεσης με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, δικτύωσης σε θέματα τουρισμού, βιομηχανίας, αγροτικής παραγωγής και πολιτισμού, καθώς και η αμφίπλευρη μεταφορά τεχνογνωσίας. Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Χαλέβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Α.Μπασδάνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα, ο Αερολιμενάρχης Κ.Ευσταθίου, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Π.Φεύγας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου Μ.Σπανού.
Κατά τη σύσκεψη, εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής τόσο επιχειρηματιών από τη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία, όσο και από την πλευρά του αεροδρομίου και του λιμανιού. Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε την ανάγκη στήριξης αυτής της πρωτοβουλίας, αφού πρώτα εξεταστούν με λεπτομέρεια όλες οι παράμετροι και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή προετοιμασία του εγχειρήματος.
Σημειώνεται πάντως ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, από πλευράς Ελληνικών συμφερόντων. Ήδη, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, μέχρι στιγμής περίπου 20 βουλευτές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία και συμμετέχοντας  στην Ελληνική αποστολή στη Σμύρνη. Επίσης, σημαντικός αριθμός Δημάρχων  συμμετέχει  στην αποστολή (Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κοζάνης, Γιαννιτσών Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κλπ, επίσης ο Δήμος Αθηναίων) υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής τους και στηρίζοντας ενεργά την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων αλλά και αντίστοιχων επιχειρήσεων της κάθε πόλης. Οι Τουρκικοί Ο.Τ.Α. ενδιαφέρονται για συνεργασία, σε κάθε επίπεδο. Επίσης από πλευράς Βόλου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αποστολή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενδεχομένως και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων για ανάλογες επιστημονικές συναντήσεις. 
Να σημειωθεί ότι από τη ΔΕΘ, η αποστολή στη Σμύρνη αξιολογείται ως υψηλού ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: