Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Υπογράφεται τη Δευτέρα η σύμβαση για το έργο Γορίτσα- Αγριά του Περιφερειακού

Μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη και στη συνέχεια τις αντίστοιχες παρεμβάσεις βουλευτών του Νομού,  υπογράφεται τελικά την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της αρτηρίας Παράκαμψης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου από Γορίτσα μέχρι έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου.
Πρόκειται για έργο κορυφαίας προτεραιότητα για την πόλη μας, αφού θα εξυπηρετήσει ταχύτερα και ασφαλέστερα τις τοπικές και υπερτοπικές κυκλοφοριακές ανάγκες  και θα αποφορτίσει το ιδιαίτερα βεβαρημένο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης του Βόλου, με άμεσες θετικές συνέπειες για την τοπική οικονομία  και την ποιότητα ζωής. 
Η εργολαβία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 17,6 εκ. ευρώ  και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο (2) χρόνια.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: