Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ευρωπαίοι εθελοντές υποστηρίζουν δράσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία

Μήνας εξόρμησης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης υπήρξε ο Ιούνιος για τα μέλη του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ. Μαζί με το προσωπικό της δομής και την σημαντική υποστήριξη των Ευρωπαίων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο, τα μέλη του απόλαυσαν  μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με καγιάκ στην Αγριά και μια καταδυτική εμπειρία στο βυθό της Κάτω Γατζέας.
Η συμμετοχή των Ευρωπαίων εθελοντών που στελεχώνουν προγράμματα εθελοντικής εργασίας, τα οποία υλοποιούνται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία του Ινστιτούτου Νεολαίας, αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση του Δήμου Βόλου με στόχο την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στελέχη του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από την εθελοντική προσφορά ενισχύονται οι διαδικασίες μη τυπικής μάθησης με σκοπό οι νέοι εθελοντές να βελτιώνουν και να αποκτούν καινούργιες ικανότητες και δεξιότητες για την προσωπική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και για την κοινωνική τους ένταξη. Επίσης η καθημερινή τους επαφή και οι δράσεις που οργανώνουν με τα Άτομα με Αναπηρία των κέντρων διημέρευσης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ προσφέρουν την ευκαιρία στα μέλη να «κάνουν» ένα ταξίδι στην Ευρώπη των Νέων, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες, γλώσσες, πολιτισμούς και να ενισχύσουν την ιδέα της διαφορετικότητας, της ισότητας, της δημιουργίας και της αξίας της ανθρώπινης φύσης. 
Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι και από τις δύο δραστηριότητες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες εμπειρίες. Να σημειωθεί ότι η διαδρομή με καγιάκ στην Αγριά πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη και εποπτεία του Νίκου Μαγγίτση, ενώ οδηγίες για τις καταδύσεις στην Κάτω Γατζέα έδωσε ο κ. Χρόνης Χλίτσος της Ακαδημίας υποβρυχίων δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: