Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στα Άνω Λεχώνια

Με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Χορός εν τω χορώ» από τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων, συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Ιουλίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων, στις 9:30 το βράδυ, σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Εκτός από τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων, στην παράσταση «Χορός εν τω χορώ» θα εμφανιστούν χορευτικά παραδοσιακά σχήματα από περιοχές της Ελλάδας, με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές και ζωντανή μουσική από ορχήστρα, όπως το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, ο Λαογραφικός Όμιλος «Καραγκούνα» Καρδίτσας και το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας.
Ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων (ΧΟΑΛ) ιδρύθηκε το 1984, με έδρα την τότε κοινότητα Άνω Λεχωνίων. Για σχεδόν 30 χρόνια έχει δυναμική παρουσία στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της περιοχής, ενώ εργάζεται συστηματικά για τη διατήρηση και μετάδοση της λαϊκής παράδοσης του τόπου. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου έχοντας στενή και συνεχή συνεργασία με Χορευτικούς Ομίλους και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Διαθέτει προνηπιακά, νηπιακά, παιδικά και εφηβικά τμήματα καθώς και τμήματα ενηλίκων.
Από το 2007 παρουσιάζει ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, ετήσια πανηγυρική εκδήλωση σε συνεργασία με φιλοξενούμενους συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2007 φιλοξένησε χορευτικά συγκροτήματα από τη Σερβία και την Ουκρανία, το 2008 από την Κόστα Ρίκα, το Εκουαδόρ και την Κίνα, το 2009 από τη Ρουμανία και το 2010 από την Κύπρο.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ στη Vranje (2008) και στη Niš (2011) στη Σερβία, στη Sfântu Gheorghe (Saint George) στη Ρουμανία (2009) και στην Λάρνακα της Κύπρου (2010), όπου έλαβε μέρος και στον μεγαλύτερο χορό σούστας με 330 χορευτές, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα, και συμπεριλαμβάνεται στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: