Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Γίνε εθελοντής …γίνε πρωταγωνιστής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής απ’ όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν εθελοντικά στην οργανωτική προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου 2012. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στα γραφεία του Κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος» (Δοξοπούλου 35, 2421069885), καθημερινά 10.00 – 12.00 το πρωί και 17.00 – 19.00 το απόγευμα.
 Ήδη, αρκετοί Βολιώτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης ότι ποτέ άλλοτε σε αθλητικά γεγονότα τέτοιας εμβέλειας, δεν υπήρξε τόσο μεγάλη προσέλευση εθελοντών και ότι η προσφορά τους ήταν καθοριστική στην επιτυχία του Πρωταθλήματος. 
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επανειλημμένες φορές έχει τονίσει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στην πόλη, απευθύνει κάλεσμα στους Βολιώτες να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, στηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την οργανωτική προετοιμασία με κάθε τρόπο. «Ο Βόλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική πρόκληση, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, με την αποφασιστική συνδρομή και των δεκάδων εθελοντών, ενώ σε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας αναδεικνύεται η γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων θα αποτελέσει για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μεγαλύτερης σπουδαιότητας και πολλαπλάσιας βαρύτητας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, αφού αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 50 χώρες της υφηλίου με εκατοντάδες αθλήτριες. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου και θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ανοιχτό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».
Ο τομέας που θα δραστηριοποιηθούν οι εθελοντές είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των αθλητών στους αθλητικούς χώρους, στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι παράγοντες της Διεθνούς και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ενώ επίσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής και στις μετακινήσεις. Υπεύθυνοι του Γραφείου Εθελοντισμού είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Μαγγίτσης και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έφη Βλιώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: