Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Οι δάσκαλοι και οι μαθητές αποδεικνύουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα

Σε σημαντική κυψέλη δημιουργίας για μαθητές 11 σχολείων της περιοχής, έχει μετατραπεί η σχολική μονάδα των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, όπου φιλοξενούνται οι δράσεις του προγράμματος «Τρέχα γύρευε στο Βόλο». Κοντά στους μαθητές που συμμετέχουν στα εργαστήρια βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες δραστηριότητες δίνουν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες, ιδιαίτερα στη ζοφερή αυτή περίοδο που διανύουμε.
Οι δράσεις «Τρέχα γύρευε στο Βόλο» διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχουν παιδιά από Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία της πόλης, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχα προγράμματα στα σχολεία τους και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.
Το πρόγραμμα αναδεικνύει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης που βασίζονται στη βιωματική μάθηση, τη δημιουργική δραστηριότητα και την επαφή των μαθητών με φυσικά υλικά, με στόχο την αναζήτηση νέων διαύλων προσέγγισης της γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν εργαστήρια δράσεων για το βιβλίο, το περιβάλλον, το κουκλοθέατρο, το παραμύθι, την πλαστική και εικαστική τέχνη, τη μουσική, το χορό, την κίνηση.
Ο κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ. Μπαρτζιώκα και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς Φ.Κωνσταντινίδη και Π. Δήμου, τόνισε σε δηλώσεις του ότι τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση του δημόσιου σχολείου,  αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας, των καινοτόμων πρωτοβουλιών και της προόδου. Αναδεικνύονται, επίσης, οι δημιουργικές ικανότητες των εκπαιδευτικών και το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία νέων εργαλείων μάθησης, πέρα από το κλασικό εκπαιδευτικό μοντέλο και την τετριμμένη παροχή γνώσεων.
Στις δράσεις «Τρέχα γύρευε στο Βόλο» συμμετείχαν μαθητές από τα ακόλουθα σχολεία: 16ο Δ.Σ. Βόλου, 30ο Δ.Σ. Βόλου, 1ο Ολοήμερο Δ.Σ. Πορταριάς, Δ.Σ. Ιωλκού, 13ο Δ.Σ. Βόλου, 3ο Δ.Σ. Βόλου, 3ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, 2ο Ειδικό Δ.Σ. Βόλου, 21ο Δ.Σ. Βόλου, 7ο Νηπιαγωγείο Βόλου, Νηπιαγωγείο Μικροθηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: