Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σαρωτικοί έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο

Συνεχίστηκαν εντατικά και τον Απρίλιο, ιδιαίτερα δε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, οι έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στις λαϊκές αγορές, από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Στα κλιμάκια μηνός Απριλίου δεν συμμετείχε το Σ.Δ.Ο.Ε.
Τα συνεργεία ελέγχου σάρωσαν τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι παράνομοι μικροπωλητές, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ελήφθη κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Βόλου τον περασμένο Σεπτέμβριο.  
Οι εξορμήσεις ήταν καθημερινές και σε δυο από αυτές τα συνεργεία προέβησαν σε κατασχέσεις εμπορευμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου, μικτό κλιμάκιο ανδρών της Δημοτικής και της Λιμενικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών προχώρησε σε κατάσχεση προϊόντων διαφόρων ειδών: 14 γυαλιά, 11 νυχοκόπτες, 9 αρώματα, 58 βραχιόλια-κομπολόγια, 9 ρολόγια, 23 φακούς-λέϊζερ, 3 ραδιοφωνάκια και 333 δαχτυλίδια. Εξάλλου, την Κυριακή 22 Απριλίου, επίσης στην οδό Αργοναυτών, δημοτικοί αστυνομικοί και 4 άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας κατέσχεσαν 9 κασετίνες ηλεκτρ. τσιγάρων, 2 ανταλλακτικά φίλτρα, 13 φακούς, 16 ακουστικά, 11 φορτιστές, 12 τσάντες, 8 φακούς, 7 θήκες κινητών, 11 ζευγάρια γυαλιά, 28 δαχτυλίδια, 13 παιχνίδια και 56 ρολόγια. Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΙ-1991 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Ν. 3892/11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: