Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κέρδισε τους Βολιώτες η Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, για την απευθείας μετάδοση έργων της Όπερας, που εξασφάλισε για την Ελλάδα και την Κύπρο ο Όμιλος Αντέννα. Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων "The MET live in HD" στο Βόλο, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή με την Τραβιάτα του Βέρντι, έδωσε τη μοναδική ευκαιρία στους Βολιώτες θεατές να παρακολουθήσουν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης επιλεγμένες παραγωγές του προγράμματος παραστάσεων της MET.
«Το κοινό του Βόλου, με τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στο πρόγραμμα “The MET live in HD”, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι  εκλεκτικό και απαιτητικό. Στις παραστάσεις αυτές φανέρωσε τη δεκτικότητά του στην ποιότητα, η οποία, υποστηριζόμενη από τις εξελίξεις της τεχνολογίας, παρουσιάστηκε μέσα από σπουδαία έργα της Λυρικής Σκηνής παγκοσμίως», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και τη μαζική προσέλευση των Βολιωτών, που ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε ανάλογα θεάματα. 
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς επισήμανε ότι «οι δημότες του Βόλου κατέκλυσαν το «Αχίλλειον» και, για άλλη μια φορά, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό, ένα είδος θεάματος πολύ αγαπητού σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με εξαιρετική θεατρικότητα, σπάνια ηχοχρώματα και ένα πλήθος από κοστούμια και σκηνικά. Πιστεύουμε ότι  το ενδιαφέρον που έδειξαν οι βολιώτες, δικαιώνει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής, να συμμετάσχει στο βραβευμένο πρόγραμμα “The MET live in HD”. Ας μας επιτραπεί, πέρα από την αξιοποίηση των αιθουσών της πόλης, να ελπίζουμε και στη δημιουργία, όταν οι συγκυρίες το επιτρέψουν, μόνιμης Λυρικής Σκηνής στο Βόλο».
Τέλος, ο κ. Ευθ. Τσάμης, ο οποίος είχε εκ μέρους του ΔΟΕΠΑΠ την οργανωτική ευθύνη του προγράμματος, σημείωσε ότι «οι Βολιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας πολιτιστικό γεγονός, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις νέες μορφές και προσεγγίσεις της όπερας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ήταν μεγάλη η προσέλευση των θαυμαστών αυτής της ιδιαίτερης θεατρικής-μουσικής τέχνης. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετοί θεατές από γειτονικές πόλεις που απόλαυσαν τις παραστάσεις αυτές. Υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν και τις οκτώ παραστάσεις περίπου 1.400 άτομα, αριθμός που κατατάσσει την πόλη του Βόλου στις ελληνικές πόλεις με την υψηλότερη θέαση αυτού του καλλιτεχνικού γεγονότος. Επιπλέον, από το οικονομικό όφελος που προέκυψε από την είσπραξη ποσοστού επί των εισιτηρίων υπέρ του Δήμου Βόλου, καλύφθηκε σημαντικό μέρος των εξόδων που αφορούσαν στην αγορά των υψηλής ευκρίνειας μηχανημάτων προβολής, που ήταν απαραίτητα για τη σωστή προβολή αυτών των αναμεταδόσεων της όπερας και που είναι περιουσία πλέον του Δήμου μας, με δυνατότητα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εμάς και για άλλες ανάλογης ποιότητας προβολές".








Δεν υπάρχουν σχόλια: