Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ενδιαφέρον επιχειρηματιών απ’ όλο τον κόσμο για τα προϊόντα ελιάς του Βόλου και του Πηλίου

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε, με ιδιαίτερη επιτυχία, ως εκθέτης, στην 4η έκθεση ελαιολάδου και ελιάς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την Παρασκευή 6/4/2012 έως και την Κυριακή 8/4/2012. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσα από ενέργειες που αφορούν την ενίσχυση των ντόπιων επιχειρηματιών, την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Οι επιχειρηματίες του τόπου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Δήμου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, διευρύνοντας τον ορίζοντα των γνώσεων και των εμπειριών τους, σε τομείς σχετικούς με την παραγωγή των προϊόντων, τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, τις νέες τεχνολογίες, τη νομοθεσία, την τυποποίηση, την προώθηση, την υγιεινή και την ασφάλεια του λαδιού και της ελιάς.
Συγκεκριμένα, στο περίπτερο συμμετείχαν οι παρακάτω παραγωγοί - επιχειρήσεις:
•    ΕΑΣ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
•    ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΝΤΙΚΟΣ ΑΕΒΕ
•    ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΓΡΙΓΙΑΝΝΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
•    ΣΑΠΟΥΝΑΣ & ΣΙΑ Α.Ε.
•    ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε.
•    ΔΟΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - PELION NATURAL SOAP

Αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες για τα προϊόντα της περιοχής μας. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκαν γευστικές δοκιμές ελαιολάδου και ελιάς, ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν το τσίπουρο και το κρασί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, τα μήλα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, καθώς και τα γλυκά κουταλιού, λικέρ κ.α. του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς και του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού «Το Ρόδι».
Το «παρών» στην έκθεση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Βόλου - Ν. Αγχιάλου κ. Παντελής Πελεκάνος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους Επιμελητηρίων από τον Καναδά, την Αμερική, την Ινδία και τη Ρωσία, που εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον για την εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Μαγνησίας. Το περίπτερο του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν και έδειξαν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον Ιορδανοί εισαγωγείς και επιχειρηματίες.
Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης, το Σάββατο 7/4, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Μηλοσοφία» από τον Ευτύχη Μπλέτσα,  τηλεοπτικό παρουσιαστή της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς» και συγγραφέα του βιβλίου Μαγειρική Μηλοσοφία, ο οποίος παρουσίασε «μηλοϊστορίες» και  «Μηλοσοφημένες» συμβουλές βελτίωσης της διατροφής και καθημερινής κατάκτησης των στόχων, με σύμμαχο το μηλαράκι. Στην εκδήλωση μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, τα μήλα «zagorin» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: