Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Την λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε δυο κτίρια της Παιδόπολης, προωθεί ο Δήμος Βόλου

Χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδος–Ηπείρου 2007–2013, διεκδικεί ο Δήμος Βόλου για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων σε δυο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση. Το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την υποβολή της πρότασης στο σχετικό πρόγραμμα.
Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου διεκδίκησε με επιτυχία την ένταξη της Στέγης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και τώρα πλέον επιδιώκει με αποφασιστικότητα την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα έργα σε δυο κτιριακές μονάδες της «Παιδόπολης», στα οποία θα μεταφερθεί η λειτουργία της Στέγης έπειτα από διετή φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Κε.Σ.Α.Α.Μ (Κέντρο Υποστήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας). 
«Εργαζόμενοι με σχέδιο και μεθοδικότητα και στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων και δράσεων, προς όφελος της πόλης και των πολιτών», τόνισε η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού & Νέων Τεχνολογιών κ. Νατάσα Οικονόμου, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς υπογράμμισε ότι «με την έναρξη λειτουργίας και της νέας δομής, ο Δήμος Βόλου αποκτά πλέον ένα ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού».
Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή Βόλου προωθεί την ένταξη του έργου «Παρέμβαση σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς για την Δημιουργία Δομής ΣΥΔ» (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007 – 2013, στον Άξονα προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία», για την κατηγορία πράξεων «Ανάπτυξη Δομών για την προώθηση της κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων».
Υπενθυμίζεται ότι, επειδή ο Δήμος Βόλου δεν διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν κατάλληλα για την λειτουργία της ΣΥΔ , ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας ζήτησε την διάθεση της χρήσης δύο κτιριακών μονάδων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Σοφία», για την φιλοξενία της ΣΥΔ. Η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας ενέκρινε την παραχώρηση για χρήση δύο κτιρίων και για χρονικό διάστημα 25 ετών με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία ΣΥΔ. Οι Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, μετά και την διάθεση των δύο κτιρίων από την 5η ΥΠΕ, προχώρησαν στην εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση τους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: