Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε η 2η Πανευρωπαϊκή έκθεση κοσμήματος στο Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια της 2ης Πανευρωπαϊκής Έκθεσης Κοσμήματος στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Τσαλαπάτα», παρουσία πλήθους κόσμου που θαύμασε τις ευφάνταστες δημιουργίες σπουδαστών από 10 Ευρωπαϊκές Σχολές Κοσμήματος. Την έκθεση με τίτλο “Raconte – moi un bijou”, φιλοξενεί στο Βόλο το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα COMENIUS, με τη στήριξη του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. κ. Β.Κοντορίζος, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.  κ. Κ.Μπαρμπουδάκη, το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ. κ. Π.Μαστρογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας και κ.Μαρκόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ  (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών Ορολογοποιών) και Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Λάρισας, κ.Γουργιώτης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη δράση και το επίπεδο των σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε διάλεξη της κ. Μ.Γαβρήλου, π. Επιμελήτριας του Μουσείου Κοσμήματος Λαλαούνη, με θέμα: «Κόσμημα - Σύγχρονες Δημιουργίες ή Νέοι Προβληματισμοί», ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία της Σχολής Κοσμήματος και Κοπής Διαμαντιών SIHA  της Αμβέρσας.
Η έκθεση κοσμήματος με τίτλο “Raconte – moi un bijou” θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου 2012 και όσοι την επισκεφτούν, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κοσμήματα κατασκευασμένα με τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών της κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα COMENIUS.
Στην επιτυχία των εγκαινίων καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή των σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, οι οποίοι κάλυψαν επάξια και με αυστηρά επαγγελματισμό τρόπο τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Συγκεκριμένα, σπουδαστές του Δ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» δημιούργησαν το έντυπο και επικοινωνιακό υλικό της έκθεσης, ενώ σπουδαστές του Β΄ και Δ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», επιμελήθηκαν εξολοκλήρου τον μπουφέ, μαγειρεύοντας και παρουσιάζοντας πρωτότυπες και γευστικές συνταγές, στα πλαίσια και στη λογική ενός επαγγελματικού catering. Εξάλλου, σπουδαστής του Δ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας, είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση των καλεσμένων, παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες, καθοδηγώντας τους για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και μοιράζοντας φυλλάδια του Δ.Ι.Ε.Κ. ενώ από την ειδικότητα «Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας», σπουδαστές του Β΄και Δ΄εξαμήνου είχαν αναλάβει την ευθύνη να καλύψουν φωτογραφικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: