Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συνολική παρέμβαση του Δήμου Βόλου για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών

Ξεκινούν εντός του Φεβρουαρίου οι εργασίες συντήρησης και επέκτασης της φωτεινής σηματοδότησης οι οποίες προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2012, προϋπολογισμού 100.000€, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία του συνεδρίαση. Το έργο γίνεται με αυτεπιστασία και στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Τμήματος φωτεινής σηματοδότησης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου -  Νέας Ιωνίας όσο και στις περιφερειακές Ενότητες.
Στα όρια του Δήμου Βόλου λειτουργούν 100 και πλέον κόμβοι φωτεινής σηματοδότησης, για τους οποίους απαιτείται τόσο προληπτική συντήρηση των συσκευών τους, όσο και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών και εξαρτημάτων. Οι συντηρήσεις αφορούν τους φανούς σηματοδότησης και τους ιστούς, καθώς και τα δίκτυα συνδέσεων. Πολλές βλάβες οφείλονται σε προσκρούσεις οχημάτων ή σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν και νέοι κόμβοι, τη δημιουργία των οποίων έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι αντικαταστάσεις των οπτικών συστημάτων θα γίνουν με οπτικά συστήματα νέας τεχνολογίας. Όπου απαιτείται, θα εφαρμοστεί μετά από μελέτη νέο πρόγραμμα κυκλοφορίας και συντονισμού των κόμβων, με σκοπό την επίτευξη «πράσινου κύματος».
Όσον αφορά τις νέες εγκαταστάσεις, ύστερα και από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επανασχεδιαστεί η σηματοδότηση επί της γέφυρας του Κραυσίδωνα στον κόμβο 2ας Νοεμβρίου – Λεωφόρου Ειρήνης, θα σηματοδοτηθεί η πεζοδιάβαση στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού – Χαϊδαρίου και η αντίστοιχη στην οδό Διμηνίου. Οι δύο παραπάνω πεζοδιαβάσεις διευκολύνουν την κίνηση των μαθητών προς τα αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα.
Επιπλέον, το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Βόλου θα παρεμβαίνει επικουρικά, μετά από όχληση είτε της Τροχαίας είτε των περιοίκων, και στο τμήμα του Περιφερειακού δρόμου από Κραυσίδωνα έως Γορίτσα, για το οποίο ως γνωστόν δεν έχει γίνει ακόμη Διοικητική παραλαβή του έργου. 
Η υπηρεσία ικανοποιώντας αίτημα του Σωματείου «Μάγνητες  Τυφλοί» θα τοποθετήσει ηχητικές διατάξεις σε πεζοδιαβάσεις κόμβων φωτεινής σηματοδότησης. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η μελέτη και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την προμήθεια και τοποθέτηση 18 ηχητικών διατάξεων στις παρακάτω αναφερόμενες πεζοδιαβάσεις: α)Δημητριάδος, στις διασταυρώσεις με τις οδούς Γκλαβάνη, Σπυρίδη, και Κοραή (6 διατάξεις), β)Λαρίσης, στη διασταύρωση με Νεαπόλεως (4 διατάξεις), γ)2ας Νοεμβρίου με Ξενοφώντος σε όλες οι πεζοδιαβάσεις (6 διατάξεις), δ)Ιάσονος, στη διασταύρωση με Αγίου Νικολάου (2 διατάξεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: