Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κανονικά λειτουργεί το ΚΑΠΗ Αγριάς παράλληλα με τις εργασίες στο κτίριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, οι οποίες οδήγησαν αναγκαστικά και στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του. Ωστόσο, παράλληλα με τις εργασίες, από αύριο Πέμπτη θα λειτουργεί και πάλι κανονικά η αίθουσα συνάθροισης των ηλικιωμένων.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και δρομολογήθηκαν με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), το οποίο θα αποτελέσει μια νέα κοινωνική δομή για τους κατοίκους της Αγριάς παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες φροντίδας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ΚΗΦΗ θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.


Για τη συστέγαση και εύρυθμη λειτουργία των δυο δομών απαιτήθηκε να γίνει ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου στην παραλιακή οδό της Αγριάς. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα και αφορούν τη βελτίωση του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και τη βελτίωση των υποδομών με εγκατάσταση συστήματος κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο.
Δεδομένου ότι οι εργασίες που ήταν αναγκαίες να γίνουν στο δίκτυο ύδρευσης και οι οποίες αναγκαστικά οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΑΠΗ έχουν πλέον ολοκληρωθεί, από αύριο θα μπορεί να λειτουργεί και πάλι κανονικά η αίθουσα συνάθροισης των ηλικιωμένων και παράλληλα να συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο υπόλοιπο κτίριο. Στόχος είναι οι εργασίες στο σύνολό τους να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Τόσο ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς – Αρτέμιδας κ. Ν. Στόϊκος, όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Β. Κοντορίζος ζητούν την κατανόηση των μελών του ΚΑΠΗ Αγριάς για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία και διαβεβαιώνουν ότι οι εργασίες θα προωθηθούν με γρήγορο ρυθμό, ώστε σύντομα οι ηλικιωμένοι της Αγριάς να απολαμβάνουν την παραμονή τους σ’ ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον, αλλά κυρίως την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: