Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ενιαίος σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου

Ο σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου του ενιαίου Δήμου Βόλου, μήκους 56 χιλιομέτρων, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε την Πέμπτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης και συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, Πολεοδομίας Ν. Μόσχος, Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, Αγριάς και Αρτέμιδας Ν. Στόϊκος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και έργα πραγματοποιούνται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, να υπακούουν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα προβλέπει τη χωροθέτηση δράσεων και υποδομών που θα αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του μετώπου. 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά προβλήματα, υποδομές και αιτήματα των τοπικών φορέων. Για το σκοπό αυτό την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δυο επιμέρους συσκέψεις, στη Νέα Αγχίαλο και την Αγριά, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών συλλόγων, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα αξιοποιήσουν επιπλέον το αντίστοιχο υλικό από υπάρχουσες μελέτες που αφορούν σε επιμέρους τμήματα του παραλιακού μετώπου. Στόχος είναι τα αποτελέσματα αυτής της προεργασίας να συγκεκριμενοποιηθούν και να συμπεριληφθούν, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην πρόταση του Δήμου Βόλου για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και στο νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου που   εκπονείται.
«Ο σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου θα διευκολύνει τις οποιεσδήποτε μελλοντικές παρεμβάσεις και δράσεις, οι οποίες θα εντάσσονται σε ενιαία λογική, είτε αυτή αφορά την αξιοποίηση των ακτών, είτε την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, είτε την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης αναφερόμενος στη σημασία της προσπάθειας που επιχειρείται για πρώτη φορά.
Η ανάγκη του ενιαίου σχεδιασμού προέκυψε ως συμπέρασμα και από τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα σε επιμέρους τμήματα του μετώπου, ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό εργαλείο για την υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: