Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σε πλήρη λειτουργία ο ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου

Επίσκεψη στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απ. Παντσά, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης του νέου Νομικού Προσώπου και την έναρξη της πλήρους λειτουργίας του.
Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο κ. Π. Μαβίδη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές του Οργανισμού, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε την ξεχωριστή βαρύτητα που έχει ο ΔΟΕΠΑΠ στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου και τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί σε σημαντική κυψέλη δημιουργίας δίνοντας ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες, ιδιαίτερα κατά τη ζοφερή αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.


Ο Δήμαρχος Βόλου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ και τα άλλα στελέχη αναλυτικά για την οικονομική και διοικητική κατάσταση του Οργανισμού, τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με κυριότερο την έλλειψη καθηγητών και επιμορφωτών για την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών. Σημαντικό πρόβλημα, επίσης, αποτελούν οι οικονομικές εκκρεμότητες των παρελθόντων ετών που κληρονόμησε ο ΔΟΕΠΑΠ, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο του.
«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη νέα πραγματικότητα η οποία είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ίσχυε στις δημοτικές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς μέχρι πρότινος», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα αυτής, ακριβώς, της διαχείρισης και αντίληψης που κυριάρχησε επί τόσα χρόνια, υφίστανται οι Δήμοι σήμερα. Αναφερόμενος στο παράδειγμα του νέου Δήμου Βόλου και στην τεράστια προσπάθεια που έγινε προκειμένου να συγχωνευθούν 70 και πλέον δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί των συνενωθέντων ΟΤΑ σε δυο Νομικά Πρόσωπα, ζήτησε από τα στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ να μη σηκώσουν «λευκή σημαία» μπροστά στα προβλήματα, αλλά να θέσουν τις  προτεραιότητες, που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να παίξει τον ρόλο που του αρμόζει. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση του παιδιού, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι πολυτέλεια αλλά  «βάλσαμο» για τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ΔΟΕΠΑΠ καλείται να διαχειριστεί ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της δημοτικής πολιτικής και ως εκ τούτου αποτελεί κρίσιμη και νευραλγική οργανική μονάδα, η οποία εντάσσεται στον ενιαίο σχεδιασμό του Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανά τομέα δράσης (εκπαίδευση παιδιού, πολιτισμός, αθλητισμός) προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου. Επίσης, ζήτησε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της σφιχτής οικονομικής διαχείρισης, όπως στο Δήμο, και να γίνει κατάλληλη προετοιμασία για την αξιοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας, καθώς αποτελούν τη μόνη ορατή προοπτική για την κάλυψη ελλείψεων σε προσωπικό. Τέλος, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί οργανωμένα η μεγάλη διάθεση πολιτών για εθελοντική προσφορά στους ευαίσθητους τομείς δράσης του ΔΟΕΠΑΠ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: