Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μέτωπο Δήμου Βόλου - ΤΕΕ για μεγάλα θέματα της πόλης

Σύμπτωση απόψεων σε θέματα που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πόλης, καταγράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Μόσχος και Φ.Λαμπρινίδης.
Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε δημιουργική συζήτηση και ευρεία σύμπτωση απόψεων για μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Περιφερειακός, το κυκλοφοριακό, η κανονιστική απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους, ο Περιφερειακός, τα έργα ΕΣΠΑ, η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας, τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ κλπ, με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ να διατυπώνουν επιφυλάξεις  σε επιμέρους μόνο θέματα.



Συγκεκριμένα, σε σχέση με την πρόταση της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σ. Αναγνώστου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής στο θέμα της αποθάρρυνσης της κίνησης του αυτοκινήτου στον κεντρικό ιστό της πόλης, όπως επίσης στη διατήρηση των κορυνών και τη μη εφαρμογή δακτυλίου. Επιφυλάξεις εξέφρασε μόνο για τη μεταφορά της κίνησης ορισμένων γραμμών των  αστικών λεωφορείων στην οδό Αργοναυτών και μέχρι την Κ.Καρτάλη, καθώς και στο ενδεχόμενο μείωσης των θέσεων στάθμευσης.
Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι τα προτεινόμενα μέτρα στο σύνολό τους έχουν συνοχή και «δένουν» μεταξύ τους, ενώ η πρόταση για τη  μεταφορά της κίνησης ορισμένων γραμμών των αστικών λεωφορείων στην οδό Αργοναυτών και μέχρι την Κ.Καρτάλη είναι από τα λίγα μέτρα στα οποία διαπιστώθηκε καθολική σύμπτωση απόψεων όλων των συγκοινωνιολόγων που πήραν μέρος στο διάλογο.
Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ Μαγνησίας επανέλαβαν επίσης τη θέση τους για τη μελέτη της πλατείας Πανεπιστημίου, με τον κ.Σκοτινιώτη να επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά τη θέση της Δημοτικής Αρχής και να υπογραμμίζει την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, καθώς η προθεσμία σχετικής πρόσκλησης λήγει στις 31 Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και συγκεκριμένα στην προοπτική υλοποίησης έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού με χρηματοδότηση άνω των 40 εκατομμυρίων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΕΡΡΑΑ), καθώς και έργων ύδρευσης τα οποία διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ να ενταχθούν στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: