Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αποτελεσματική παρέμβαση στην πλατεία Αγίου Τρύφωνος

Συντονισμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, στη συνοικία της Νεάπολης, βρίσκεται σε εξέλιξη από συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας – Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του άτυπου συντονιστικού οργάνου που πρόσφατα συγκροτήθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, προκειμένου να παρακολουθεί, να ελέγχει και να προωθεί άμεσα την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της πόλης και των πολιτών.
Η παρέμβαση δρομολογήθηκε αφού συγκεντρώθηκαν τα αιτήματα των περιοίκων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και καταγράφηκαν τα προβλήματα στο σύνολό τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της καθημερινότητας ανά τομέα. Συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου προχώρησαν στην κοπή των χόρτων περιμετρικά της πλατείας και στο πάρκο, ενώ ταυτόχρονα έγινε κλάδεμα των δέντρων και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.


Ακολούθησε η παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, συνεργεία της οποίας έχουν ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης του φωτισμού και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων καθισμάτων και την αποκατάσταση των πλακοστρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική ομάδα «άμεσης παρέμβασης» συγκροτήθηκε με σκοπό να παρεμβαίνει όσο γίνεται πιο άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απαιτούν μικρό ή και καθόλου κόστος και αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Για το λόγο αυτό στην ομάδα συμμετέχουν οι Αντιδήμαρχοι, στην ευθύνη των οποίων ανήκουν οι ευαίσθητοι τομείς της καθημερινότητας, και συγκεκριμένα οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου Χ. Τσαμπάζης, Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης και Πολεοδομίας Ν. Μόσχος, καθώς επίσης και ο ιδιαίτερος γραμματέας του Δημάρχου Σ. Κυριάκος. 
Στο μεταξύ, τα συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου συνεχίζουν την προσπάθεια απομάκρυνσης από κοινόχρηστους χώρους των κλαδιών που κόπηκαν από τους δυνατούς ανέμους του προηγούμενου Σαββάτου, τόσο μέσα στο Βόλο όσο και στις δημοτικές ενότητες. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με δυο συνεργεία που θα εργαστούν για την αποκομιδή των κλαδιών από τις οδούς Φερών, Παπαδιαμάντη και Ζάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: