Σάββατο 28 Μαΐου 2011

«Έπιασαν τόπο» οι αντιδράσεις του Δήμου Βόλου για τα ΚΔΑΠ-μεΑ

Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά παιδί για τα ΚΔΑΠ-μεΑ στις 7.000€ (από 4.000 που αρχικά είχε προταθεί), ανακοίνωσε τελικά η ΕΕΤΑΑ, δυο εβδομάδες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη και τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Θ. Τσέκο, σχετικά με τις προταθείσες δραματικές περικοπές των επιχορηγήσεων προς σημαντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν με ευθύνη των Δήμων.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι ήταν απολύτως αναγκαίο να ληφθεί, προκειμένου οι δομές να είναι βιώσιμες για την επόμενη διετία, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά το σημαντικό  έργο που επιτελούν προς την ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα των ΑμεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Βόλου με την επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό εξέφραζε έντονη ανησυχία για τη μελλοντική λειτουργία, όχι μόνο των ΚΔΑΠ-μεΑ, αλλά και των Βρεφικών, Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ, ζητώντας να μην ισχύσουν οι προτεινόμενες μειώσεις των επιχορηγήσεων, διότι θα επιφέρουν αντίστοιχη δραματική υποβάθμιση της προσφοράς και της κοινωνικής σημασίας των δομών που αποδεδειγμένα λειτούργησαν και λειτουργούν υποδειγματικά σ’ όλη την Ελλάδα.
Ειδικά για τα ΚΔΑΠ-μεΑ χαρακτήριζε ακατανόητη την πρόταση για μείωση της επιχορήγησης από 7.000€ στο ποσό των 4.000€, σχεδόν στο ήμισυ της ετήσιας επιχορήγησης ανά επωφελούμενο, επισημαίνοντας τα θέματα ασφαλείας και καλής λειτουργίας που θα προέκυπταν από την προτεινόμενη αυτή σοβαρή μείωση των εσόδων των ΚΔΑΠ-μεΑ, αφού σε μια τέτοια περίπτωση αναπόφευκτες θα ήταν και οι περικοπές στο προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: