Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στον Δήμαρχο Βόλου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης π.Δαμασκηνό.
Στην πρώτη, μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, επίσημη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος και ο Δήμαρχος Βόλου  επαναβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση για συνεργασία στον κοινωνικό τομέα, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, όπως και η δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού για την παροχή συμβουλών πάσης φύσεως, σε δημότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στους ειδικούς.
Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι να συνεργαστεί με τη Μητρόπολη  Δημητριάδος για τη στήριξη των σημαντικών αυτών πρωτοβουλιών και επανέλαβε ότι, στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ενημέρωσε τον κ. Σκοτινιώτη ότι την παραμονή της εορτής «Του Λαζάρου», δηλαδή την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Λαζάρου στο Κοιμητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: