Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου με την ΕΛΜΕ για τις συνενώσεις σχολείων

Τη διαβεβαίωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα διεκδικήσει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για τις συνενώσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρείχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με το οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών παρουσίασαν στον κ. Σκοτινιώτη τις αντιρρήσεις τους για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας που αφορά το νέο Σχολικό Χάρτη της Επικράτειας, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία σχολικών μονάδων των 600 και πλέον μαθητών θα μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε «ανεξέλεγκτο, μη λειτουργικό και μη αποδοτικό». Ζήτησαν, μάλιστα, να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

«Θα υπάρξει ολοκληρωμένη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής μόλις έχουμε τις εισηγήσεις των προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα διατυπωθεί συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με κριτήριο το συμφέρον του μαθητή και της δημόσιας εκπαίδευσης», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν από την ΕΛΜΕ βρίσκουν στα περισσότερα  σημεία σύμφωνη τη δημοτική αρχή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα χρηματοδότησης των σχολείων και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά διδακτήρια στο Δήμο Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης κάλεσε τη διοίκηση της ΕΛΜΕ να συνδράμει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, ώστε να μην περιοριστούν οι πόροι για τις λειτουργικές ανάγκες, αλλά αντίθετα να αυξηθούν, ενώ για το διδακτηριακό τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα ετοιμάσει σύντομα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και θα αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε ουσιαστική και γόνιμη τη συνεργασία με την ΕΛΜΕ και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των καθηγητών ότι η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή στο διάλογο και τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των δημοτικών συμβούλων Σ. Μπαρτζιώκα και Γ. Καουνά, προέδρου και αναπληρωτή προέδρου αντίστοιχα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν και Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σημειώνεται ότι οι νέες Επιτροπές θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: