Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜΒ

Συζήτηση με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ για την προσπάθεια ριζικής αναδιοργάνωσης της Επιχείρησης, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επανέλαβε τη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε τομές που θα συμβάλλουν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, η οργανωτική ανασυγκρότηση της επιχείρησης, η αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής και η ομαλή ενσωμάτωση των συνενωθέντων Δήμων, είναι οι τρεις βασικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν ώστε να μπορέσει η ΔΕΥΑΜΒ να ανταποκριθεί στο έργο της και τις αξιώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα ετοιμαστεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, με έμφαση στην ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των εργαζομένων. Έχουν ζητηθεί, μάλιστα, να μελετηθούν τα οργανογράμματα και άλλων ΔΕΥΑ της χώρας, αντίστοιχου μεγέθους με τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αξιοποιηθεί ό,τι θετικό εφαρμόζεται. Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους πριν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καταλήξει στο οριστικό σχέδιο του Οργανισμού.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει επιστημονικό προσωπικό με εμπειρία και επάρκεια, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Τέλος έθεσαν το πρόβλημα έλλειψης τεχνικού προσωπικού, για το οποίο ο κ. Σκοτινιώτης είπε ότι, μέχρι να δοθεί η δυνατότητα για μόνιμες προσλήψεις, θα αντιμετωπιστεί με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Καρακώστα, ο Αντιπρόεδρος Δ. Τιλελής και τα μέλη Γ. Βλιώρας και Κ. Κουτσογιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: