Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Οι Διευθυντές του Δήμου συνεργάτες στο έργο μας

Μήνυμα συνεργασίας για τη θεμελίωση του νέου Δήμου σε στέρεες βάσεις και την αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αυτοδιοίκηση, απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στους διευθυντές υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου, τους οποίους κάλεσε να ταυτιστούν όχι με τις πολιτικές απόψεις, αλλά με τη φιλοδοξία και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να παραχθεί αποτελεσματικό έργο για την πόλη και τους πολίτες.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι διευθυντές αποτελούν τον πιο κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της διοίκησης, γι’ αυτό και καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση του νέου Δήμου συμβάλλοντας στην επιτυχή μετάβαση από το παλιό στο νέο μοντέλο. «Έχω πειστεί απολύτως», τόνισε στο σημείο αυτό, «ότι το μοντέλο του παλιού Δήμου είχε κλείσει προ πολλού τον κύκλο του και χρειαζόταν μια σαρωτική μεταρρύθμιση. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε σε δύναμη τις όποιες αδυναμίες του Καλλικράτη».
Ο Δήμαρχος Βόλου κάλεσε τους διευθυντές να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δημοτών στην Αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας τη συνέπεια στη λειτουργία του Δήμου και τη μετρήσιμη απόδοση έργου. Επίσης, τους κάλεσε να ανοίξουν από κοινού σκληρό μέτωπο ενάντια σε φαινόμενα διαφθοράς, εάν και όπου υπάρχουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στο θέμα αυτό δεν χωράει κανένας συμβιβασμός και καμία έκπτωση».
Δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξοικονόμηση πόρων, ζήτησε από τα στελέχη του Δήμου να υποδείξουν τρόπους περιορισμού κάθε περιττής δαπάνης και κάθε σπατάλης του δημοτικού χρήματος. Ακόμη, τους προέτρεψε να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, με στόχο την  εξυπηρέτηση του πολίτη. «Θέλουμε υπεύθυνα στελέχη που θα αναπτύσσουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης και όχι ευθυνόφοβους δημοσίους υπαλλήλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π.Σκοτινιώτης.
Όσον αφορά τα τρέχοντα θέματα, έδωσε κατευθύνσεις για την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, με στόχο να εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση του προϋπολογισμού, που είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Επίσης, ενημέρωσε για τις διαδικασίες επεξεργασίας του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ζητώντας από τα στελέχη του Δήμου να καταθέσουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους επί του σχεδίου, το οποίο θα τους παραδοθεί μόλις είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: