Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Επίσημη πρώτη για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Συνήλθε σήμερα στην πρώτη πανηγυρική του συνεδρίαση το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με σκοπό την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των δυο επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) που θα αποτελέσουν τα βασικά όργανα λειτουργίας του νέου Δήμου σύμφωνα με το νόμο του «Καλλικράτη».
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης ευχήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή και δημιουργική θητεία, τονίζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή έχει πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνει, των προσδοκιών των πολιτών αλλά και των δυσκολιών που θα συναντήσει στο έργο της. «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το μέλλον της μείζονος πόλης και θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς να ακυρώσουμε το θεσμικό τους ρόλο», υπογράμμισε με έμφαση ο Δήμαρχος Βόλου και επανέλαβε ότι η νέα δημοτική αρχή θα εργαστεί με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αξιοκρατίας, ώστε να τεθούν από την αρχή υγιείς βάσεις στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κορυφαίος στόχος είναι επίσης να κερδίσει ξανά ο Δήμος τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών και να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας που θέλουν να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην αναγεννητική προσπάθεια για το μέλλον της πόλης.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 27 ψήφους ο Απ. Φοινικόπουλος και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χ. Ζάχος με 29 ψήφους. Στη θέση του Γραμματέα εξελέγη από την πλειοψηφία η δημοτική σύμβουλος Αθ. Μπαϊράμη με 33 ψήφους, δεδομένου ότι η παράταξη του κ. Νάνου αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί στο προεδρείο υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Στην Οικονομική Επιτροπή, με πρόεδρο την Αντιδήμαρχο Ν. Οικονόμου,  εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι: Χ. Αγκρή με 27 ψήφους, Δημ. Δερβένης με 26, Γ. Καουνάς με 28, Ηλ. Καραπατάκης με 29, Φ. Λαμπρινίδης με 28 και Σ. Χαλκιάς με 29. Από τη μείζονα μειοψηφία εξελέγησαν η Ζ. Μακρή με 19 και ο Γ. Μουλάς με 20, από την ελάσσονα μειοψηφία ο Κ. Νίκου με 20 και από την ήσσονα ο Μ. Πατσιαντάς με 20. 
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Γ. Κερασιώτης (27), Ν. Μαυρόπουλος (27), Αθ. Μπαϊράμη (28), Γ. Κουφογεώργος (19), Ν. Νομικός (20) και Α. Ριζόπουλος (21).
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ν. Μόσχο, εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι: Λ. Αναστασίου με 28 ψήφους, Φ. Κοκκινάκη με 23, Γ. Κουρτίνας με 23, Κ. Μπαρμπουδάκη με 28, Μ. Τσιάμη με 28 και Ν. Χαυτούρας με 29. Από τη μείζονα μειοψηφία εξελέγησαν ο Αρ. Μπασδάνης με 18 και ο Τ. Μπατζιάκας επίσης με 28 ψήφους, από την ελάσσονα μειοψηφία ο Α. Ριζόπουλος με 18 και από την ήσσονα ο Γ. Μολοχίδης με 17. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Λ. Μαυρογιάννης (28), Σ. Μπαρτζιώκα (28), Ευθ. Τσάμης (28), Διαμαντένιας 20, Γ. Ιγγλέσης (19) και Θ. Κλημόπουλος (19).

Δεν υπάρχουν σχόλια: