Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού

Τη διακήρυξη αρχών της μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας για το νέο Δήμο Βόλου, θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. 
Ο κ. Σκοτινιώτης θα αναλύσει τη στρατηγική του συνδυασμού του για τη θεμελίωση του νέου Δήμου Βόλου μέσα στις σημερινές συνθήκες, δίνοντας το στίγμα της αυτοδιοικητικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την κίνηση της οποίας ηγείται. 
Η αυτοδιοικητική συμμαχία του Πάνου Σκοτινιώτη αναζητεί το νήμα μιας αυθεντικής και ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες του νέου Δήμου Βόλου, γι’ αυτό και θεωρεί βασική υποχρέωση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πορεία του Δήμου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στην ομιλία του ο κ. Σκοτινιώτης θα τονίσει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την ανάδειξη του νέου Δήμου Βόλου σε Δήμο - πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα και να διεκδικήσουν δυναμικά τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών. 

Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η σύνθεση των προσώπων που συσπειρώθηκαν από την πρώτη στιγμή γύρω από την αυτοδιοικητική συμμαχία, πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους και συστρατεύτηκαν εθελοντικά επειδή επιθυμούν να προσφέρουν με τις γνώσεις και την αγάπη τους για την Αυτοδιοίκηση, στην επιτυχημένη υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας. 
Στις σημερινές αντίξοες συνθήκες, θα τονίσει μεταξύ άλλων ο κ. Σκοτινιώτης στην παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού του, αποτελεί  κορυφαία προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Η φιλοσοφία που διέπει την αντίληψη της αυτοδιοικητικής συμμαχίας για το νέο Δήμο Βόλου στηρίζεται στην αδιαπραγμάτευτη άποψη ότι ο νέος Δήμος αποτελείται από εννέα ισότιμα ιδρυτικά μέλη που απαρτίζουν μια Δημοκρατική Συμπολιτεία. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των προσπαθειών θα στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη  και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας και της διαφορετικότητας της κάθε περιοχής. 
Η περιβαλλοντικά  βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση  και ο πολιτισμός, αποτελούν τέσσερις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα δομηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού, στο πλαίσιο και των νέων αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

1 σχόλιο:

Τσιμπλούλης Γεράσιμος είπε...

Κάθε επιτυχία στη αυριανή εκδήλωση. Εύχομαι και πιστεύω να είναι η αρχή μια νικηφόρου πορείας, που θα φέρει μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται την καθημερινότητα του πολίτη!