Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 37,85% στις εκλογές του α΄γύρου για το νέο Δήμο Βόλου.
«Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο των πολιτών» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και κάλεσε τους δημότες την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον πρώτο Δήμαρχο και την πρώτη Δημοτική  Αρχή, που θα αναλάβουν το τιτάνιο έργο να βάλουν τα γερά θεμέλια του Δήμου, να υπερασπιστούν με σθένος και μαχητικότητα τα συμφέροντά του.
Αναλυτικά, στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα μίλησαν οι πολίτες του νέου  Δήμου Βόλου. Μίλησε ο λαός με την ψήφο του. Θέλω καταρχάς να συγχαρώ όλους τους συμπολίτες μας και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή των εκλογών, διότι η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.
Κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα με ηρεμία, ήθος και αξιοπρέπεια και επιμείναμε στον αυτοδιοικητικό λόγο και τις προγραμματικές θέσεις μας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμπολίτες μας, που αναδεικνύουν τον συνδυασμό μας πρώτη δύναμη, με υψηλό ποσοστό. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε, όπως και να διαβεβαιώσουμε όλους χωρίς εξαίρεση τους συμπολίτες μας, ότι την εμπιστοσύνη  αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο.
Είναι γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή οι πολίτες εκφράστηκαν στο πλαίσιο ενός γενικότερου πανελλαδικού πολιτικού  κλίματος, που αμφισβητούσε έντονα τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Οι πολίτες, λοιπόν, έστειλαν όχι μόνο  με την ψήφο τους, αλλά και με τη μεγάλη αποχή,  σημαντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης, κρίσης αξιών και ευρείας αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, χωρίς να εξαιρείται και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, σημαντικό τμήμα των λαϊκών κυρίως στρωμάτων, που πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης χωρίς να ευθύνεται, αναζήτησε τρόπους για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Κατανοούμε πλήρως την αντίδραση αυτή των συμπολιτών μας.
Την ερχόμενη Κυριακή εκλέγουμε πλέον Δήμαρχο.
Με καταγεγραμμένο το σημερινό αποτέλεσμα και τα μηνύματά του, οι πολίτες του νέου Δήμου Βόλου καλούνται να εκλέξουν την πρώτη Δημοτική  Αρχή, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να βάλει τα γερά θεμέλια του Δήμου, να υπερασπιστεί με σθένος και μαχητικότητα τα συμφέροντά του και να διαχειριστεί τις δημοτικές υποθέσεις σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, και ζητούμε τη στήριξή τους. Για ένα  Δήμο πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή στην κοινωνική αλληλεγγύη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ένα Δήμο που θα δρομολογήσει το νέο ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης, με κεντρικό στόχο τη δημιουργία νέων, σταθερών θέσεων εργασίας και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνενούμενων δημοτικών ενοτήτων. Ένα Δήμο που θα κατοχυρώσει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και θα βάλει οριστικά τέλος στον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Για μια Συμπολιτεία όλων των πολιτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: