Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, αλλά ώρα ευθύνης για όλους

Πρόκριμα νίκης για το συνδυασμό της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» αποτελεί η εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση της Αγριάς που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Valis», με ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, παρουσία και της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ροδούλας Ζήση. Μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την προσφυγή στις κάλπες, οι πολίτες της Αγριάς και της Δράκειας ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του συνδυασμού, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Πάνο Σκοτινιώτη και το πρόγραμμα του για το νέο ενιαίο Δήμο.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, αλλά είναι ώρα ευθύνης για όλους μας», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης στην ομιλία του και κάλεσε τους δημότες, στο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές, να κρίνουν και να συγκρίνουν, ποιος από τους υποψηφίους Δημάρχους μπορεί να σηκώσει το βάρος της συγκρότησης του νέου Δήμου και να δώσει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της μείζονος πόλης, νοικοκυρεύοντας πρωτίστως τα οικονομικά του.  
«Εμείς εργαστήκαμε για τη διοικητική μεταρρύθμιση και θέλουμε να πετύχει, σε αντίθεση με άλλους που την πολέμησαν με νύχια και με δόντια», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί την αφετηρία για ακόμη πιο ριζοσπαστικές τομές στο κράτος και την αυτοδιοίκηση. 
Ο κ. Σκοτινιώτης παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες του προγράμματος δράσης της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» με κεντρικό στόχο να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους πολίτες του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας, περιβαλλοντικά βιώσιμης  ανάπτυξης. «Το πρόγραμμα αυτό», υπογράμμισε, «αποτελεί το συμβόλαιο τιμής με τους συμπολίτες μας, που τους καλούμε από τώρα να μας κρίνουν και μάλιστα αυστηρά για την τήρησή του».
Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Αγριάς και της Δράκειας, όπως η κατασκευή αποχετευτικού  δικτύου, η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η Παράκαμψη της Αγριάς, η εφαρμογή του σχεδίου πόλης, η αναβάθμιση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και η αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της περιοχής με αξιοποίηση όλων των  διαθέσιμων υδάτινων αποθεμάτων. Στο σημείο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αξιοποίησης των νερών της Δράκειας με έργα ΣΔΙΤ, καθώς το νερό είναι πολύτιμο δημόσιο αγαθό και δεν προσφέρεται για επιχειρηματικές δραστηριότητες. 
«Αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι: ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ! Καθαρές θέσεις. Καθαρή πόλη. Στους δρόμους και τις πλατείες. Στο νερό και τον αέρα. Καθαροί λογαριασμοί. Διαφάνεια και χρηστότητα στα οικονομικά του Δήμου. Καθαρές σχέσεις με τους πολίτες και τους φορείς. Τέλος στις πελατειακές σχέσεις και τις προσλήψεις από το «παράθυρο», επανέλαβε με έμφαση ο κ. Σκοτινιώτης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: