Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Όχι στις υποκριτικές κορώνες και τα κροκοδείλια δάκρυα

«Το μνημόνιο δεν αντιμετώπιζεται με υποκριτικές κορώνες και κροκοδείλια δάκρυα και μάλιστα από εκείνους που έχουν την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα μας έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοι διατυπώνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μνημονίου σε τοπικό επίπεδο και ποιοι, αντίθετα, πρεσβεύουν μια αυτοδιοίκηση αδρανή και απαθή στις επιπτώσεις του, εξαντλούμενοι σε μια κούφια «αντιμνημονιακή» συνθηματολογία για να ψαρέψουν στα θολά νερά», τόνισε ο ο Πάνος Σκοτινιώτης από τη Μακρινίτσα και την Ιωλκό, όπου περιόδευσε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και στις συναντήσεις που είχε σήμερα με καταστηματάρχες του Βόλου. 
Παράλληλα, ο Π. Σκοτινιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» είναι αποφασισμένη να δώσει πραγματικό νόημα στην κοινωνία των πολιτών, ενισχύοντας την ουσιαστική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων για το μέλλον του νέου Δήμου.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, για τα οποία, έτσι κι αλλιώς, προβλέπονται σημαντικές αρμοδιότητες και από το νόμο του «Καλλικράτη». Τα Συμβούλια αυτά θα αποτελέσουν τη γέφυρα της Δημοτικής Αρχής με τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι ο νέος Δήμος θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.
Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι μοναδικός αντίπαλος του συνδυασμού είναι τα προβλήματα του νέου Δήμου και των δημοτών, οι οποίοι δικαιολογημένα ζουν αυτή την περίοδο με την αγωνία για το αύριο. «Θα είμαστε αρωγοί σας, αναζητώντας  λύσεις και μέτρα που θα ανακουφίζουν από τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Και βεβαίως θα είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για να ανοίξουμε το νέο ιστορικό κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης του νέου Δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο τεράστιο οργανωτικό εγχείρημα συγκρότησης του νέου Δήμου, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, επανέλαβε ότι, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το μεγάλο δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι ποιος έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας ελπίδα, προοπτική και συλλογική αυτοπεποίθηση.
Χθες το πρωϊ ο κ. Σκοτινιώτης πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά  του Βόλου, καθώς επίσης στις Α΄και Β΄ ΔΟΥ, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει την άποψη των πολιτών για τα θέματα της πόλης, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής, κλείνοντας το πρόγραμμα του με ομιλία στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: