Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στόχος μας να ανταποκριθούμε στις παραδοσιακές λειτουργίες του Δήμου

«Μαζί θα συγκροτήσουμε το νέο Δήμο, μαζί θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις παραδοσιακές λειτουργίες του Δήμου, αλλά καμιά απόφασή μας δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν έχει και τη δική σας στήριξη». Το μήνυμα αυτό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης εγκαινιάζοντας χθες κύκλο συναντήσεων με εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου  Βόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις και με εργαζόμενους των άλλων συνενούμενων Δήμων. 

Ο κ. Σκοτινιώτης ξεκίνησε τις επισκέψεις του από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την ανάπτυξη του πρασίνου στη μείζονα πόλη. Μιλώντας στους εργαζόμενους, εξήγησε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού του στηρίζεται σε δυο βασικές προτεραιότητες. Την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, που αποτελούν εν τέλει επένδυση στην κοινωνική συνοχή. 
«Μην υποτιμάτε το ρόλο σας. Οι εργαζόμενοι είναι το «όπλο» της κάθε δημοτικής αρχής για την παραγωγή έργου», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης 
και ζήτησε να υπάρξει αμοιβαία συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Αμέσως μετά πραγματοποίησε επίσκεψη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όπου επίσης κάλεσε το προσωπικό να λειτουργήσει με κοινωνική ευθύνη, αποδίδοντας υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου, στο Παλαιό Λιμεναρχείο, απ’ όπου ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε με έμφαση ότι ο κοινωνικός Δήμος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας, ενώ αργά το μεσημέρι συναντήθηκε και 
με τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού (πρώην Καλλιτεχνικό Οργανισμό) του Δήμου Βόλου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τρίμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. 
Ο κ. Σκοτινιώτης εξήρε καταρχήν τη στάση ευθύνης που τηρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, παρότι είναι απλήρωτοι  εδώ και τρεις μήνες, δεν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των δημοτών. Το γεγονός  αυτό, όπως είπε, αυξάνει την ηθική  και νομική υποχρέωση του Δήμου  Βόλου να τακτοποιήσει άμεσα την  εκκρεμότητα, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα  στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Στις συναντήσεις συμεμτείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γαργάλα, Λ. Γκάγκας, Ι. Καπέλιος, Δ. Καπότσης, Ι. Κερασιώτης, Ι. Κουρτίνας, Φ. Λαμπρινίδης, Γ. Λεμονής, Π. Μαβίδης, Π. Μαστρογιάννης, Ν. Μόσχος, Σ. Μπαρτζιώκα, Δ. Μπλέτσας, Η. Ξηρακιάς, Ε. Ποδάρα, Ε. Τσάμης, Χ. Τσαμπάζης, Α. Τσεκούρας, Α. Φοινικόπουλος και ο υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Βόλου Ν. Ντόκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: