Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θα επιδιώξουμε τη δημιουργία "Ζώνης Καινοτομίας"

Τη βούληση για δημιουργία «Ζώνης Καινοτομίας» στη Βιομηχανική Περιοχή του Νέου Δήμου, με στόχο την ανάδειξη της πρωτοπορίας του Βόλου στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας, ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή επίσκεψή του στην Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.). 
Ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αλ. Περιβολάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αργ. Τζαμτζή και το σωματείο εργαζομένων για τη δραστηριότητα της ΕΒΕΤΑΜ που αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς, στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματική, τεχνολογική και βιομηχανική κοινότητα.
 Αμέσως μετά ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε σε δήλωσή του ότι η «Δημοκρατική Συμπολιτεία» θεωρεί ότι η έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία είναι βασικοί πυλώνες που θα διασφαλίσουν την μετάβαση στην οικονομία της γνώσης και  την ανάπτυξη του Νέου Δήμου Βόλου. Βασικός μας στόχος είναι να δικτυώσουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας και το ΕΘΙΑΓΕ. Θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξη μιας «Ζώνης Καινοτομίας» στην Βιομηχανική Περιοχή του Νέου Δήμου για την σύνδεση των παραπάνω  φορέων με τις παραγωγικές μονάδες του Δήμου και της Θεσσαλίας γενικότερα. Η στήριξη της «νεανικής» επιχειρηματικότητας και ομάδων ομοειδών επιχειρήσεων “clusters” αποτελεί σημαντικό στόχο στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας».
Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΒΕΤΑΜ ότι η νέα δημοτική αρχή Βόλου θα στηρίξει πλήρως το έργο και τη λειτουργία της Εταιρείας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Καπέλιος, Η. ΞΗρακιάς, Δ. Μπλέτσας, Μπ. Τσαμπάζης, Ε. Φραγκούλη και Η. Χούστης. 

Στον Ιατρικό Σύλλογο

Το πρόγραμμα επαφών του κ. Σκοτινιώτη συνεχίστηκε χθες με επίσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπου ενημερώθηκε από το προεδρείο για τα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέλος, εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της νέας δημοτικής αρχής Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: