Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Σύμφωνο" συνεργασίας Δημοκρατικής Συμπολιτείας – επαγγελματιών του τουρισμού για τον τουρισμό

Στη χάραξη πλαισίου συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νέο Δήμο Βόλου, μέσα από την προώθηση δράσεων ήπιας μορφής και με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, κατέληξε η συνάντηση – συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Δημοκρατική Συμπολιτεία», παρουσία της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ροδούλας Ζήση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» για τον τουρισμό και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος για τις δικές τους παρεμβάσεις στους κατεξοχήν αρμόδιους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντινομάρχης για θέματα τουρισμού Εύη Αδαμάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, ιδιοκτήτες πολλών ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι ιδιοκτητών τουριστικών πρακτορείων και καταστηματαρχών εστίασης.
Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα του τουρισμού και διατυπώθηκαν προτάσεις και ιδέες, οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, στον σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής για την προώθηση δράσεων τουριστικής ανάπτυξης.

«Η Δημοκρατική Συνεργασία» αποτελεί εγγύηση για το αναπτυξιακό μέλλον του τουρισμού στο νέο Δήμο Βόλου», τόνισε στην τοποθέτησή της η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ρ. Ζήση και πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο πάθος, τις ικανότητες και τη δυναμική του Πάνου Σκοτινιώτη. Από την πλευρά του ο κ. Κ. Λεβέντης επανέλαβε τη δέσμευση της Ένωσης Ξενοδόχων ότι θα παράσχει πλήρη στήριξη στη νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Π. Σκοτινιώτη για την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Κοινή ήταν η άποψη ότι απαιτείται η δημιουργία ενιαίας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος περιοχής Βόλου, με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους επικοινωνίας, καθώς και ένα συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η εξασφάλιση απρόσκοπτης και αποδοτικής λειτουργίας του τραίνου του Πηλίου, η αξιοποίηση της Αργούς, στην κατεύθυνση προσέλκυσης ειδικού τουρισμού (μαθητικού, εκπαιδευτικού, ιστορικού, κλπ). Για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος αναγκαία είναι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην τουριστική πληροφόρηση και στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών (ιστοσελίδες, εικονικές διαδρομές μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ασύρματη ελεύθερη παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών), η εφαρμογή μιας πολιτικής για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και η εξασφάλιση περισσότερων τακτικών πτήσεων στο Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Επισκέψεις σε Αστυνομία,
Δικαστήρια, Πυροσβεστική

Στο μεταξύ, με επισκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Δικαστικό Μέγαρο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίστηκε χθες το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος έγινε αποδέκτης του πιεστικού αιτήματος για άμεση εξεύρεση λύσης στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε καταρχήν ότι πρέπει να υπάρξει συνολικό σχέδιο χωροθέτησης των δημοσίων υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι επείγει η αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος των πιο πάνω υπηρεσιών. Ο Π.Σκοτινιώτης περιόδευσε επίσης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπολιτείας, στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: