Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Στηρίζουμε το συνεταιριστικό κίνημα

Η δημοτική αρχή του νέου Δήμου Βόλου θα στηρίξει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τη βαθιά οικονομική κρίση, ώστε να ανοίξει ένας κύκλος ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, διαβεβαίωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον οινοποιητικό συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του συνδυασμού για τη στήριξη της ντόπιας παραγωγικής βάσης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού κ. Ι. Κίτσιος τους ξενάγησε στους χώρους παραγωγής και τους ενημέρωσε για την πορεία του συνεταιρισμού, εξάροντας την καθοριστική συμβολή του κ. Σκοτινιώτη, ως Νομάρχη Μαγνησίας, στη δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής τσίπουρου το 1999. Ο κ. Κίτσιος ανέφερε χρακτηριστικά ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που έλαβε τότε ο Π. Σκοτινιώτης, κατέστη δυνατή η ένταξη της μονάδας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τέθηκε σε νέα βάση η λειτουργία του Συνεταιρισμού. Σήμερα ο συνεταιρισμός παρουσιάζει καθαρή οικονομική θέση, έχοντας προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των υποδομών του.
Ο κ. Σκοτινιώτης συνεχάρη με τη σειρά του τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τους συνεργάτες του για το συστηματικό και επιτυχημένο έργο τους που έχει καταστήσει τον Συνεταιρισμό πρότυπο, τονίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που αποκατέστησε την αξιοπιστία του Συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει καταξιωθεί πανελλαδικά ως βασική παραγωγική μονάδα προϊόντων υψηλής ποιότητας.
«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους ντόπιους παραγωγούς και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα του νέου Δήμου Βόλου να έχει τη δική του συνεταιριστική βάση», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος.
Τον κ. Σκοτινιώτη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  Ι. Καπέλιος, Δ. Καπότσης, Η. Καραπατάκης, Φ. Κοκκινάκη, Γ. Λεμονής, Π. Μαβίδης, Ν. Μαυρόπουλος, Δ. Μπλέτσας, Η. Ξηρακιάς, Ν. Οικονόμου, Μ. Παπαζήση, Χ. Στάνιος, Χ. Τσαμπάζης, Ν. Χαυτούρας και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Νέας Αγχιάλου Π. Δημόπουλος και Κ. Ερρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: